Winter wandelreis Azoren

 

 

U ontdekt tijdens deze wandelreis op de Azoren azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, prachtige bloemen op deze Portugese archipel. We wandelen maximaal 4 tot 5 uur per dag, zodat er genoeg tijd is om te genieten van de thermale baden, de plaatselijke kookkunsten, en de cultuur. Met een beetje geluk ziet u tijdens een boottocht walvissen uit het water springen. We overnachten nabij het centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Deze reis biedt plaats aan een groep van maximaal 9 wandelaars.

Inbegrepen zijn:

 

N

Alle begeleiding en transfer naar begin en eindpunten van alle wandelingen en luchthaven

 

N

Verblijf in 2 tot 3 persoonskamer met sanitair op de kamer en ontbijt

 

N

Twee maal lunch met lokale specialiteiten (ondermeer ‘Cozido de Caldeiras’)

 

N

Bezoek aan de  beroemde thermale baden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik de Azoren?

Deze trip wordt volledig begeleid door mezelf, ik adviseer over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen. Richtprijs rond de 200 euro met TAP Portugal of eventueel lager met een lowcost airline (let op de extra kosten voor bagage per traject). Ponta Delgada ligt op ongeveer 2 u vliegen van Porto/Lissabon. In het laagseizoen zijn de prijzen zeer budgetvriendelijk.

Hoe is de accommodatie?

Een guesthouse met nette ingerichte kamers in vintage stijl met een mooi binnenterras. Dit op wandelafstand van het fort, de haven en het gezellige, historische centrum.

Wanneer gaat de tocht door?

Deze unieke winter wandelvakantie gaat door van 16 januari (aankomst in Ponta Delgada) tot en met 21 januari 2019 (vertrek van Ponta Delgada via Porto of Lissabon). Er is nog 1 plaats vrij!

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër

Dit is geen probleem als u dit ons op voorhand meldt. Onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Door de warme wateren van de golfstroom worden de Azoren gekarakteriseerd door een mild subtropisch klimaat, waardoor de temperatuur in de winter niet onder de 15 graden komt. Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. https://www.go-camino.be/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/  

Hoeveel kost een wandeltocht?

Deze unieke wandeltocht kost 950 euro. Let op: reisverzekering is voor eigen rekening. Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen en dus kunt u met een gerust hart op wandeltocht vertrekken.

 

Wat is er exclusief?

Deze wandelvakantie zijn exclusief de vluchten, avondeten, reken op nog zo’n 15 euro per dag. Boottocht (whale watching) met een veilige maatschappij kost ongeveer 55 euro. Annulerings en reisongevallenverzekering zijn voor eigen rekening.      

Programma:

 

Dag 1: vlucht Brussel naar Ponta Delgada, Sao Miguel (via Porto of Via Lissabon)

Deze tocht wordt begeleid vanuit Brussel. Na aankomst worden we naar onze overnachtingsplaats gebracht waar we de hele week zullen verblijven.

Dag 2: Ponta Delgada

Verkenning van Ponta Delgada, de ‘Groene parel van de Azoren’ ondermeer het Fort, de botanische tuinen, de haven en het historische centrum worden bezocht. U kunt in de namiddag een terrasje doen of slenteren over de boulevard van Ponta Delgada.

Dag 3: Furnas en omgeving

Vandaag verkent u het oosten van het eiland: u wandelt  langs de kust met daarna een bezoek aan de stad Furnas, gekend voor zijn geisers en warmwaterbronnen. Doorheen de stad zijn er verschillende geisers en borrelende bronnen dit met zwavelhoudend water te zien. Hier kunt u ook de unieke Azoreaanse keuken proeven, ondermeer met een typische stoofschotel ‘Cozido de Caldeiras’. U sluit de dag af met een bezoek aan de thermale baden, heet water helpt de vermoeide spieren te kalmeren.

Dag 4: Sete Cidades

Vandaag wandelt u in de omgeving van het beroemde kratermeer Caldeira Sete Cidades, de meest fotogenieke plek van het eiland. De brede krater met op de bodem het groene en het blauwe meer. U kunt er ook mooie exotische flora zien zoals de gele gemberlelie, de Japanse ceder en hortensia’s. U wandelt tot aan het plaatsje beneden in de krater.

Dag 5: Whale watching

U kunt vandaag facultatief walvissen en dolfijnen spotten, na een uitgebreide briefing van een marinebioloog, begeven we ons met de boot op de Atlantische oceaan. Deze boottocht duurt zo’n 3 uur. Voor mensen die niet van boottochten houden, zijn er nog andere facultatieve uitstappen, zoals het bezoek aan een thee of ananasplantage.

Naargelang de weersverwachting, kan er geschoven worden in dit schema.

Dag 6: vlucht Ponta Delgada naar Brussel

Dit is het einde van de wandelvakantie en vandaag nemen we afscheid van dit prachtige eiland.

 

 

Ontdek ook onze pelgrimstochten:

Camino Frances

“It’s the Kathmandu of the 21st century.”

 • Conditieniveau:
 • Km per dag: 16,5 tot 28
 • Dé klassieke pelgrimsweg
 • Unieke sfeer, mooie kameraadschappen
 • Afwisselende landschappen
 • Ideaal als 1e tocht

Camino Primitivo

“The Camino less travelled.”

 • Conditieniveau:
 • Km per dag: 14 tot 30
 • Fysieke uitdaging
 • Dichtbij de natuur
 • Asturisch gebergte
 • Ideaal voor wie van eenzaamheid houdt

Camino Portugues

“A time to be ourselves without pressure.”

 • Conditieniveau:
 • Km per dag: 12 tot 25
 • Porto en mooie stranden
 • Middeleeuwse dorpjes
 • Makkelijke en groene route
 • Ideaal voor wie het rustig aan wil doen

Camino Spiritual

“A beautiful place to lose yourself and find yourself.”

 • Conditieniveau:
 • Km per dag: 22 tot 28
 • Rustig en weinig belopen pad
 • Watermolens, graanhuisjes en vissersdorpjes
 • Boottocht, dolfijnen spotten
 • Groene heuvels van Galicië

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest