Winter wandelreis Azoren

 

 

U ontdekt tijdens deze wandelreis op de Azoren azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, prachtige bloemen op deze Portugese archipel. We wandelen maximaal 4 tot 5 uur per dag, zodat er genoeg tijd is om te genieten van de thermale baden, de plaatselijke kookkunsten, en de cultuur. Met een beetje geluk ziet u tijdens een boottocht walvissen uit het water springen. We overnachten nabij het centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Deze reis biedt plaats aan een groep van maximaal zeven wandelaars.

Inbegrepen zijn:

 

N

Alle privé-transfers naar begin en eindpunten van alle wandelingen en luchthaven

 

N

Verblijf in 2 persoonskamer en suite met ontbijt (single mits toeslag)

 

N

Professionele begeleiding

 

N

Bezoek aan de  beroemde thermale baden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik de Azoren?
Deze trip wordt volledig begeleid door mezelf, ik adviseer over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen. Richtprijs rond de 200 euro met TAP Portugal of eventueel lager met een lowcost airline (let op de extra kosten voor bagage per traject). Ponta Delgada ligt op ongeveer 2 u vliegen van Porto/Lissabon. In het laagseizoen zijn de prijzen zeer budgetvriendelijk.
Hoe is de accommodatie?
Een guesthouse met nette ingerichte kamers in vintage stijl met een mooi binnenterras. Dit op wandelafstand van het fort, de haven en het gezellige, historische centrum.
Wanneer gaat de tocht door?

Deze unieke wandelvakantie gaat door in 2021 vanaf maandag  7 maart tot zondag  13 maart 2022.

Annuleringsbeleid ivm Covid-19

Go Camino volgt de aanwijzingen, adviezen en maatregelen van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België voor reizen naar en Portugal.

Op het moment dat er geen inreisverbod  geldt en Go Camino de geboekte reis kan uitvoeren zoals verwacht mag worden, gaat de reis door.
Is er voor vertrek sprake van een inreisverbod of negatief reisadvies dan garandeert Go Camino een 100% restitutie van het reeds betaalde bedrag.

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër
Dit is geen probleem als u dit ons op voorhand meldt. Onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.
Welke kleding trek ik het beste aan?
Door de warme wateren van de golfstroom worden de Azoren gekarakteriseerd door een mild subtropisch klimaat, waardoor de temperatuur in de winter niet onder de 15 graden komt. Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. https://www.go-camino.be/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/  
Hoeveel kost deze wandelreis?

Deze unieke wandeltocht kost 999 euro. Let op: reisverzekering is voor eigen rekening. Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Wat is er exclusief?

Deze wandelvakantie zijn exclusief de vluchten, avondeten, reken op nog zo’n 15 euro per dag. Boottocht (whale watching) met een veilige maatschappij kost ongeveer 60 euro. Annulerings en reisongevallenverzekering zijn voor eigen rekening. Klik hier voor meer info     

Programma:

 

Dag 1: Vlucht Brussel naar Ponta Delgada, Sao Miguel (via Porto of Via Lissabon)

Deze tocht wordt begeleid vanuit Brussel, we spreken af aan de incheckbalie. Na aankomst in de namiddag worden we naar onze overnachtingsplaats gebracht waar we de hele week zullen verblijven. We verkennen Ponta Delgada, de ‘Groene parel van de Azoren’met ondermeer het Fort, de botanische tuinen, de haven, de mooie kerk ‘Igreja Matriz de São Sebastião’ en het historische centrum kunnen worden bezocht. U kunt in de namiddag een terrasje doen of slenteren over de boulevard van Ponta Delgada.

Dag 2: Sete Cidades – 8 km

Vandaag wandelt u in de omgeving van het beroemde kratermeer Caldeira Sete Cidades, de meest fotogenieke plek van het eiland. De brede krater met op de bodem het groene en het blauwe meer. U kunt er ook mooie exotische flora zien zoals de gele gemberlelie, de Japanse ceder en hortensia’s. U wandelt tot aan het dorp beneden in de krater, waar we zullen lunchen. U heeft beneden in de krater vrije tijd om rond te kijken aan het meer en een kerkje te bezoeken of om een lekker stukje ananascake en lokale thee te proeven. Op de terugweg stoppen we aan een mooie plek om panorama foto’s te nemen van de meren.

Dag 3: Furnas en omgeving – 10 km

Vandaag verkent u het oosten van het eiland: een bezoek aan de stad Furnas, gekend voor zijn geisers en warmwaterbronnen. Doorheen de stad zijn er verschillende geisers en borrelende bronnen dit met zwavelhoudend water te zien. We wandelen rondom het meer van Furnas, na de lunch bezoeken we de botanische tuinen van Terra Nostra met zijn thermale baden. Heet water helpt de vermoeide spieren te kalmeren. Hier kunt u ook de unieke Azoreaanse keuken proeven, ondermeer met een typische stoofschotel ‘Cozido de Caldeiras’.

Dag 4: Lagoa de Fogo – 13 km

Vandaag wandelen we naar een van de mooiste kratermeren van de Azoren, gelegen in het centrum van het eiland. We wandelen langs een  oude fabriek en een levada.  Bij aankomst aan het meer, waar we zullen lunchen, genieten we van dit fenomenaal uitzicht van dit op bijna 600 m hoogte gelegen kratermeer.

Dag 5: Ribeira Grande en Gorreana theeplantage

In de voormiddag kunt u vandaag facultatief walvissen en dolfijnen spotten, na een uitgebreide briefing van een marinebioloog, begeven we ons met de boot op de Atlantische oceaan. Deze boottocht duurt zo’n 3 uur. Rond de middag gaan we naar de stad ‘Ribeira Grande’ die op 18 km van Ponta Delgada ligt. Hier kunt u een mooie 18 e eeuwse brug zien of  de mooie tuinen bezoeken. Deze stad ligt aan het strand dus u kunt ook opteren om een strandwandeling te maken. Er is ook een bezoek aan de Gorreana theeplantage voorzien, de enige theeplantage in Europa. We kunnen hier ook een wandeling van 1.5 u maken  tussen de theeplantages in deze prachtige omgeving.

Dag 6: Vrije dag Ponta Delgada

Vandaag heb je de mogelijkheid om er zelf op uit te trekken. Bezoek de overdekte markt van Ponta Delgada, strijk neer op een terras, of ga de omgeving verkennen, Je kunt een ananasplantage bezoeken in een dorpje in de buurt van Ponta Delgada. Deze plantage is meer dan 100 jaar oud!

Dag 7: Vlucht Ponta Delgada naar Brussel

Dit is het einde van de wandelvakantie en vandaag nemen we afscheid van dit prachtige eiland.

Naargelang de weersverwachting, kan er geschoven worden in dit schema.

 

 

Azoren

Enkele sfeerbeelden:

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.