Ik begeleid u bij uw eerste stappen op weg naar Santiago de Compostela en dit in kleine groepen van maximum tien personen. Daarbij wandelen we langs een rustig en weinig belopen pad dat ook de pelgrims volgden., hier heerst een gunstig microklimaat. U komt langs de mooiste vissersdorpen en kloosters van Galicia. We wandelen langs wijngaarden, doorheen de prachtige natuur. Met een beetje geluk kunt u zelfs dolfijnen spotten op onze boottocht. We houden rekening met de mogelijkheden van elke afzonderlijke deelnemer.

Tijdens de GO CAMINO-wandelingen kun jij de regie loslaten. De wandelingen, overnachting en bagagevervoer zijn steeds voor jou geregeld.

j

Reisdata

 

2021

  • 08-14/11/21 (2 plaatsen)

2022

  • 19-25/04/22*

*begeleid uit Brussel

Dag 1: Pontevedra

Bij aankomst in de stad Pontevedra, met zijn prachtig middeleeuws centrum, krijgt u de eerste stempel in uw pelgrimspaspoort bij het bezoek aan “Santuario da Peregrina”. Dit is een 18e eeuwe kapel in barokstijl waar u de pelgrim maagd kunt aanschouwen of de patroonheilige van deze stad. We sluiten de dag af met een avondmaal op het mooiste plein van de stad: Plaza de la Leña.

 Dag 2 : Pontevedra – Combarro (15 km) – ↗98m↘95m

U wandelt door wijngaarden (de beroemde Albariño wijnstreek) en ziet citroen, sinaasappel en vijgenbomen. U komt langs de pittoreske dorpjes Poio met zijn klooster en Combarro met zijn smalle geplaveide straatjes, kleine restaurantjes vaak met een terras aan zee. De plaats wordt gekenmerkt door het grote aantal traditionele “graanhuisjes” (horréos) die bij tientallen langs het water staan in de oude dorpskern en de vele kleine wijngaarden tussen de huizen aan de buitenrand van het dorp. Ze hebben iets fascinerends, iets magisch, zelfs iets sacraals. We overnachten in Combarro, een van de mooiste visserssteden van Galicia.

Dag 3 : Combarro – Ribadumia (22 km*) – ↗380m↘406m

Via een bosrijk gebied komen we aan in het dorp van Armenteira, gekend voor zijn klooster.Vandaag wandelt u langs een prachtig rivier van wel vijf km lang, namelijk de “Ruta de la piedra y del agua” met onderweg allerlei waterlopen en kleine oude watermolens. U kunt de eucalyptusbomen zien en ruiken, verder wandelt u langs wijngaarden en kapellen. We brengen de nacht door in Ribadumia en dineren in een lokale taverna.

*Voor mensen die 22 km teveel vinden, er is ook een mogelijkheid om een taxi te nemen voor het eerste stuk.

Dag 4 : Ribadumia – Vilanova de Arousa  (15 km) – ↗90m↘84m

Tijdens de ochtendwandeling langs de rivier de Umia kunt u vooral proberen de stilte te ervaren.  We bezoeken ook nog een laatste bodega die op deze pelgrimsroute ligt. U komt uiteindelijk aan op het strand van het vissersplaatsje Vilanova de Arousa waar u ook overnacht. Dit plaatsje is ook de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Ramón María del Valle-Inclán y de la Peña Er kan daar ook een museum van de schrijver worden bezocht. U kunt genieten van de Galicische keuken.

Dag 5 : Vilanova de Arousa – A Picaraña (12 km) – ↗101m↘61m

Op de vierde dag gunnen we onze voeten even wat rust en kunt u een bootreis maken van 1.5 uur; via de enige maritieme “Via Crucis” ter wereld. Tijdens die reis kunnen we 17 cruceros uit 1700 bewonderen en soms zelfs dolfijnen (de boottocht is begrepen in de prijs).  Van daar is het nog een paar km wandelen naar Padrón. U volgt dezelfde route als de overblijfselen van de Apostel op zijn reis naar Compostela  (zie het hoofdstuk geschiedenis op deze website). In de stad Padron bezoeken we de Iglesia de Santiago, onder het hoofdaltaar is de meerpaal te vinden, waar volgens de legende de boot heeft aangemeerd met het lichaam van de Apostel Santiago. Na de lunch wandelen we verder naar het dorp A Picaraña, waar we de nacht zullen doorbrengen. In de avond kunt u de beroemde Padron paprika’s proeven (pas op sommigen zijn zeer scherp!).

Dag 6 : A Picaraña – Santiago (14 km) – ↗227m↘73m

De vijfde dag kunt u de “tijd” nemen om aan te komen in Santiago. De Camino wordt  afgesloten door het beeld van de apostel Santigo aan te raken of te omhelzen. Ook is er het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat. Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd. U overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

Ook  kunt u het pelgrim museum bezoeken  of een rondleiding van de ‘Pórtico da Gloria’ in het museum  van de kathedraal van Santiago de Compostela maken (niet inbegrepen bij de prijs). Een wandeling door de smalle straten van Santiago de Compostela is ook zeer de moeite waard.  Een heerlijk stukje Santiago taart eten of de heerlijke Galiciaanse keuken is natuurlijk ook niet te versmaden.

¡Buen Camino!

 

 

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage tijdens de wandeling

N

pelgrims kit  (pelgrimspaspoort, St. Jacobsschelp, paklijst)

N

accommodatie (kleinschalig, op basis van 2 persoonskamer, single op aanvraag mits supplement)

N

ontbijt (avondmaal kost tussen 10 en 15 euro)

N

deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal

N

fantastische boottocht met gids

N

maar vooral een unieke en fantastische ervaring die u nooit meer zult vergeten!

De groepen bestaan uit maximum tien personen, u kan socializen zo veel of zo weinig als wenst, sommige mensen vinden het fijn om in groep te wandelen, anderen doen het liever alleen. Het is uw keuze : want het is uw Camino!

Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Aantal overnachtingen: 6 nachten
Aantal km dat gewandeld wordt: 78 km

Prijs: 899 EUR

Reisdata:

2021
•maandag 8 november: vliegen op Porto, aaneensluitend met de bus naar Pontevedra (+/-16 euro) en op zondag 14 november vertrekken uit Santiago (na het ontbijt)
2022
•dinsdag 19 april: vliegen op Porto, aaneensluitend met de bus naar Pontevedra (+/-16 euro) en op maandag 25 april vertrekken uit Santiago (na het ontbijt)

Exclusief: Vluchten, aarzel niet om om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Reisverzekering is voor eigen rekening. Klik hier voor meer info

Annuleringsbeleid ivm Covid-19

Go Camino volgt de aanwijzingen, adviezen en maatregelen van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België voor reizen naar Spanje en Portugal.

Op het moment dat er geen inreisverbod geldt en Go Camino de geboekte reis kan uitvoeren zoals verwacht mag worden, gaat de reis door.
Is er voor vertrek sprake van een inreisverbod of negatief reisadvies dan garandeert Go Camino een 100% restitutie van het reeds betaalde bedrag.

 

“To arrive in Santiago like a young person, begin the Camino like an old man.”

Meer informatie?

Omwille van Covid-19 zijn er momenteel geen infoavonden. Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://www.go-camino.be/agenda/ Onze Start to Camino! reeks start op tbc

 

 Start to Camino

Afspraak tbc

Locatie: wandelen langs de Via Scaldea

 

Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen - Cafetaria

Driepikkelstraat 32 te 9000 Gent

Donderdag 23 februari
of Donderdag 9 maart
om 19.30u

 

Opgelet: graag aanmelden op: elvira@go-camino.com met vermelding van je naam.
Je kan ook aanmelden via het formulier op de contactpagina.

 

Met de bus: Op loopafstand van het bezoekerscentrum is er een halte van de bus 3. Deze stopt op de Brugsesteenweg ter hoogte van de Driepikkelstraat (halte Jutestraat).

Met de auto: Vanuit Gent neem je de Rooigemlaan richting Mariakerke en sla je linksaf de Brugsesteenweg in. Aan de tweede verkeerslichten sla je links de Driepikkelstraat in. Op het einde daarvan vind je een parking. De cafetaria is gelegen naast het bezoekerscentrum en dus niet verder in de sporthal.

51°04'00.8"N 3°40'56.5"E

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.