Wat de Camino Finisterre (Fisterra in het Galicisch) zo anders maakt dan de andere is dat deze vertrekt vanuit Santiago de Compostela. De andere Camino’s komen daar aan.

Dit pelgrimspad daarentegen leidt de pelgrims vanuit Santiago westwaarts naar de prachtige Atlantische kust van Galicië. Al stappend kom je regelmatig een paal tegen met het aantal kilometers dat nog voor je ligt. Na 89 kilometer wandel je in Finisterre tot kilometerpaal 0.

Op weg naar het “einde van de wereld” wandel je door verschillende dorpjes en prachtige natuur. De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse “Finis Terrae”, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt. Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen. Die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder.

Tijdens de GO CAMINO-wandelingen kun jij de regie loslaten. De wandelingen, overnachting en bagagevervoer zijn steeds voor jou geregeld.

 

j

Reisdata

2022

  • 16/05-23/05/22

Dag 1: Santiago de Compostela
U kunt rechtstreeks afreizen met een directe vlucht uit Brussel naar Santiago. In Santiago de Compostela verkennen we de oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met zijn kathedraal. Ook vergeten we niet het plein waar de pelgrims aankomen te bezoeken : Praza do Obradoiro. Een bezoek aan de Pórtico de la Gloria of het pelgrimsmuseum is  zeker de moeite waard.  We diner ‘s avonds met z’n allen in een typisch restaurant op één van de gezelligste pleintjes in  het oude stadscentrum.

Dag 2: Santiago de Compostela– Negreira (21,2 km)
↗300m↘180m

Onze bestemming voor vandaag is het middeleeuwse stadje Negreira. Onderweg genieten we van de eucalyptusbomen en de pittoreske slaapdorpjes. We wandelen over een prachtige romaanse brug alvorens Negreira te bereiken.  ‘s avonds  genieten we van de uitmuntende Galicische keuken in het dorp.

Dag 3: Negreira– Mazaricos (21 km) ↗240m↘170m
Vandaag wandelen we eerst langs een bosrijk gebied met af en toe een slaapdorpjes en  met prachtige vergezichten. We klimmen tot aan de Monte de Aro tot we een fantastisch uitzicht krijgen over het grote stuwmeer van Ferrenza. We overnachten in een gezellig familiehotel.

Dag 4: Mazaricos – Olveiroa (16.6km) ↗150m↘150m
We wandelen steeds verder naar het westen. Onderweg kunnen we de Pazos (grote Galicische boerderijen), cruceiros (pelgrimskruizen) en ontelbare hórreos, de typische Galicische graanschuren gebouwd op pilaren, bewonderen.

Dag 5: Olveiroa – Cee (18.1 km) ↗150m↘490m
De voorlaatste dag van onze Camino met mooie uitzichten over de vallei van de Xalas. Nadat we het slaapdorpje Hospital gepasseerd zijn volgt de Camino Finnisterre de Rio logosa naar het kapelletje van Nosa Senora das Nieves. We dalen af naar het Cruceiro do Armanda, vanaf nu kunnen we genieten van de prachtige vergezichten over de Costa del Muerte. Het kustplaatsje Cee is onze overnachtingsplaats.

Dag 6: Cee-Finisterre (12.1 km)↗450m↘310m
Vandaag komen we aan in het kleine vissershaven van Fisterra op Kaap Finisterre met uitzicht op de Atlantische oceaan. Aan de kaap verbrandden de pelgrims hun kleren waar ze al zoveel dagen in hadden gelopen dit als afsluiting en zuivering van hun pelgrimstocht. Velen gingen ook zwemmen in de zee, wat we aanbevelen als een veel milieuvriendelijkere activiteit! We dineren in een van de heerlijke vistaverna’s.

Dag 7: Finisterre-Santiago per bus
Mocht je nog tijd over hebben, dan kan je ook het laatste stuk langs de kust richting Muxia wandelen, Hier moet je een extra dag en nacht voor uittrekken. We overnachten in Santiago. We hebben een extra kans om het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat te zien. 2021 is immers een “heilig jaar”. Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd. U overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage tijdens de wandeling

N

pelgrims kit (pelgrimspaspoort, St. Jacobsschelp, paklijst)

N

accommodatie (kleinschalig, op basis van 2 persoonskamer, single op aanvraag mits supplement)

N

ontbijt (avondmaal kost tussen 10 en 15 euro)

N

deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal

N

bij aankomst een oorkonde: de Fisterrana

N

maar vooral een unieke en fantastische ervaring die u nooit meer zult vergeten!

N

Actie: schrijf u in voor een Camino, en krijg een gratis reflectieboekje over de Camino cadeau (zolang de voorraad strekt).

De groepen bestaan uit maximum tien personen, u kan socializen zo veel of zo weinig als wenst, sommige mensen vinden het fijn om in groep te wandelen, anderen doen het liever alleen. Het is uw keuze : want het is uw Camino!

Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Aantal overnachtingen: 7 Aantal km dat gewandeld wordt: 89.4 km

Prijs:  950 EUR

Reisdata:

aankomst Santiago (reisdag)-16/05/22 vertrek Santiago 23/05/22 (reisdag): op die dag kan er rechtstreeks teruggevlogen worden naar Brussel of Amsterdam met Vueling airlines

Fitness niveau: Iedereen met een redelijke basisconditie kan deelnemen aan deze tocht.

Exclusief in deze reis  Vluchten, aarzel niet om om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Reisverzekering is voor eigen rekening. Klik voor meer info

Annuleringsbeleid ivm Covid-19

Go Camino volgt de aanwijzingen, adviezen en maatregelen van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België voor reizen naar Spanje.

Op het moment dat er geen inreisverbod geldt en Go Camino de geboekte reis kan uitvoeren zoals verwacht mag worden, gaat de reis door.
Is er voor vertrek sprake van een inreisverbod of negatief reisadvies dan garandeert Go Camino een 100% restitutie van het reeds betaalde bedrag.

 

Meer informatie?

Omwille van Covid-19 zijn er momenteel geen infoavonden. Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://www.go-camino.be/agenda/ Onze Start to Camino! reeks start op tbc

 

 Start to Camino

Afspraak tbc

Locatie: wandelen langs de Via Scaldea

 

Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen - Cafetaria

Driepikkelstraat 32 te 9000 Gent

Donderdag 23 februari
of Donderdag 9 maart
om 19.30u

 

Opgelet: graag aanmelden op: elvira@go-camino.com met vermelding van je naam.
Je kan ook aanmelden via het formulier op de contactpagina.

 

Met de bus: Op loopafstand van het bezoekerscentrum is er een halte van de bus 3. Deze stopt op de Brugsesteenweg ter hoogte van de Driepikkelstraat (halte Jutestraat).

Met de auto: Vanuit Gent neem je de Rooigemlaan richting Mariakerke en sla je linksaf de Brugsesteenweg in. Aan de tweede verkeerslichten sla je links de Driepikkelstraat in. Op het einde daarvan vind je een parking. De cafetaria is gelegen naast het bezoekerscentrum en dus niet verder in de sporthal.

51°04'00.8"N 3°40'56.5"E

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.