u

Wanneer was de laatste keer dat u twee dagen niet reageerde op e-mail, Whatapp-berichten of op Facebook?

u

Wanneer heeft u uzelf de ruimte en tijd gegeven die u nodig hebt om te reflecteren en te ontspannen?

u

Voelt u zich opgebrand? Moe, verslaafd aan sociale media of heeft u gewoon behoefte aan rust?

u

Pakt u op elk rustig moment uw telefoon?

u

Verliest u tijd aan zinloze online activiteiten?

Doe mee met ons volgende Digitaal Detox-retraite
(7 tot 8 maart in Zeeland)

Geen smartphone of internet!

Regels:

N

Geen smartphone

N

Geen FOMO (fear of missing out)

N

Geen stress

Inbegrepen:

N

Slapen in een kasteel en welness

N

Strandwandelingen

N

Rust en zeeruis

Resultaat:

N

Verbeterde slaap

N

Betere focus

N

Ontspanning

Programma:

Dag 1: Vlissingen – Domburg: 24 km

De ontmoetingsplaats voor ons digitaal detox weekend is in hartje Vlissingen, tegenover de St Jacobskerk, ’s ochtends verzegelen we onze smartphone in een enveloppe. De Sint Jacobskerk in Vlissingen maakt sinds 1998 weer onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Eeuwenlang vertrokken vanuit Vlissingen pelgrims (veelal per schip) naar Santiago. U krijgt een heerlijke pelgrimsthee  aangeboden in het gezellige Sint-Jacobs café.

Dan  gaan we op pad. Via de Boulevard Bankert wandelen we richting Zoutelande waar we het strand opgaan. Afhankelijk van de waterstand gaat u over het strand of bovenlangs de Westkapelse zeedijk. Via dijk en strand lopen we tot vlakbij de oude watertoren. Domburg heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt als sinds jaar en dag mensen naar deze plek. We logeren in een 13e-eeuws kasteel; mooi gelegen bij de bossen aan de rand van de duinen in het natuurgebied de Manteling van Walcheren. ’s Avonds kunnen we gebruik maken van het welnessgedeelte van een luxehotel. Slippers, handdoeken en badjassen zijn inclusief. De Spa heeft een Zeeuwe touch: zoals een douchewand van mosselen, oester voetenbaden en ligbedden van stro in de ‘boerenschuur’. Ook kun je een heuse Noordzeestorm ondergaan in de belevenisdouche.

Dag 2: Domburg–Middelburg: 21 km

Via de Domburgse watergang wandelen we naar Middelburg. De watergangen dienden vanaf de middeleeuwen in de eerste plaats tot afvoer van regenwater. Boeren brachten bovendien het hele jaar door met schuitjes hun producten over deze watergangen naar de markt in Middelburg. Langs het water is een grote diversiteit aan wilde planten, in het ondiepe water kunnen vogels als lepelaars foerageren.  We maken een paar keer gebruik van een trekvlot. De eeuwenoude stad Middelburg is de aantrekkelijke hoofdstad van Zeeland en voorheen een van de handelssteden van de VOC. U kunt nog steeds het welvarende verleden van de stad voelen als u door het oude stadscentrum wandelt. We sluiten de dag af met een verfrissend drankje aan het stadhuis gelegen aan de Markt. We nemen de bus terug naar Vlissingen (niet inbegrepen, kostprijs 5.30 euro, 30 minuten).

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Pin It on Pinterest