logo Elvira

Pelgrim in de kijker: Carine

Carine schreef zich, samen met haar man Ronny, in voor een groepsreis naar de Camino Francés. Samen wandelden we, in oktober 2022, van Astorga naar Santiago de Compostella. Lees hier haar verhaal. Ik ben Carine Reenaers, gehuwd met Ronny Reculé en mama van twee zonen,...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Leen

Leen wandelde in mei van dit jaar, met Go Camino in groep, de Camino Portugués. Deze vertrekt vanuit Porto naar Santiago de Compostella. Lees hier haar verhaal. Hoe ben ik erbij gekomen om de camino te gaan wandelen? Ik ben onthaalouder en vorig jaar in mei vertrok...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Françoise

Mijn Caminokriebels zijn ontstaan na een moeilijke periode voor mezelf en op het werk in 2007. Op dat moment had ik nood om even alles achter mij te laten. In 2009 vertrok ik van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago. Ik was 40 dagen van huis, zonder partner en...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Leila

  Leila vertelt over haar Camino Spiritual in het voorjaar. Deze spirituele reis (zo zag ik het) wilde ik helemaal alleen doen zonder gezelschap van vrienden of familie om te kunnen dwalen en verdwalen in gedachten en om op mijn eentje toeschouwer te kunnen zijn...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Nathalie

1. Hoe ben je erbij gekomen om de Camino te gaan wandelen? Dat was een droom die ik al langer koesterde: voor mijn 50-ste levensjaar wou ik de Camino bewandelen. Door Corona werd dit meerdere keren uitgesteld maar een aantal samenlopende omstandigheden leidden ertoe...

Lees meer

Pelgrims in de kijker: Victor en Lieven

Lieven en Victor, 2 broers, wandelden in juli met Go Camino een stukje van de Via Brabantica: van Lier naar Mechelen. Het viel meteen op dat ze ervaren pelgrims zijn. In oktober 2017 stapten ze samen het laatste stuk van de Camino Francés, van Sarria naar Santiago....

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Vania

Hoe ben je erbij gekomen om de Camino te gaan wandelen? Eind jaren '80 heb ik voor het eerst over de Camino gelezen in het boek van Paulo Coelho. Toen woonde ik nog in Brazilië. Internet was nog niet beschikbaar. Ik vond het een zeer interessant verhaal maar iets dat...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Saskia

Onze wegen kruisten elkaar in het voorjaar van 2019. Saskia wandelde samen met een paar Vlaamse vrienden de Camino Spiritual met Go Camino! Tijdens die pelgrimstocht werd het al snel duidelijk dat er meer plannen zouden volgen. Saskia is Nederlandse, geboren en...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Sabrina

Op de Fiets en Wandelbeurs te Gent, maakte ik, begin dit jaar, kennis met Sabrina. Ze vroeg me of ze ook een pelgrimstocht kon koppelen aan een goed doel. Natuurlijk is dat mogelijk! Enkele weken later schreef ze zich in voor de "Start to Camino" wandelreeks. Tijdens...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Maria en Daan

Hoe ben je erbij gekomen om de Camino te gaan wandelen? Na mijn pensionering in 2016 wees mijn zus Trudy me de weg naar een wandelclub in Bergen op Zoom. Doordat ik vaak klachten aan mijn rug en zeer snel zere voeten had, heb ik nooit gewandeld. Toch sloot ik me aan...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Margot

Hoe ben je erbij gekomen om de Camino te gaan wandelen? Eigenlijk wilde ik al ongeveer 10 jaar geleden de Camino lopen. Vraag me niet waarom, die weg op zich heeft mij altijd getriggerd, dat avontuur bleef me aantrekken. Aanvankelijk had ik het idee om de Camino te...

Lees meer

Pelgrim in de kijker: Linda

Ik heb Linda leren kennen tijdens mijn tocht op de Camino Portugués in Tui in 2019. Ze was toen net lelijk gevallen. Hoe dit gebeurde lees je verderop. Het laatste Camino-avontuur van Linda is een week geleden afgerond. Een hele bijzondere ervaring dit keer. 'k Geef...

Lees meer

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.