De historische cultuurroute Via Regia bestaat al meer dan 2.000 jaar en is daarmee de oudste en langste verbinding over land tussen Oost- en West-Europa. De ca. 4.500 km lange route loopt van Kiev naar Santiago de Compostela en verbindt acht Europese landen met elkaar. Het Duitse gedeelte van de route is ca. 600 km lang De langeafstandsroute werd en wordt ook veel gebruikt door pelgrims op hun weg naar de ‘heiligdomsvaart’ van Aken. De Via Regia is een waardevolle, unieke route die rijk is aan Europese cultuurgeschiedenis, een route van culturele uitwisseling en communicatie. Via de middeleeuwse handelsroute Via Regia reisden niet alleen koningen, maar ook handelaars vervoerden hierlangs hun kostbaarheden. Pelgrims volgden de route om door het middeleeuwse West-Europa naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela te komen.

Inbegrepen zijn:

 

N

Overnachting in 18-eeuws Klooster

N

Bij aankomst in het Klooster: Limburgse Vlaai

N

Ontbijt en 2x lunch 

N

Deskundige begeleiding

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik het startpunt?

Onze afspraak is aan het station in Maastricht, raadpleeg hier op de site van de NMBS de gunstige weekend tarieven. Aken heeft ook een goede verbinding via Welkenraedt. Er kan eventueel ook met een Railpass gereisd worden en een stukje Visé – Maastricht  gekocht worden of Aken- Welkenraedt gekocht worden voor de terugweg.

Hoe is de accommodatie?

U logeert in een uniek klooster op basis van 2-persoonskamers met ’s ochtends een heerlijk ontbijt in de refter. Kamers zijn voozien van beddengoed en handdoekkenset.

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • zal worden aangekondigd zodra het veilig is
Hoeveel kost een wandeltocht?

Een wandeltocht kost 195 euro. Uw plaats is gegarandeerd na overschrijving. Reisverzekering is voor eigen rekening.Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Ik heb allergieën en/of ben vegetariër

Dit is geen probleem als u dit ons op voorhand meldt. Onze locaties zijn erop voorzien om aanpassingen in het menu door te voeren.

Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij https://www.go-camino.be/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Met hoeveel deelnemers stappen we?

Er kunnen maximaal 10 wandelaars deelnemen

Programma:

 

Dag 1: zaterdag, Maastricht-Wittem: 23 km

De ontmoetingsplaats voor deze pelgrimstocht is het Centraal Station van Maastricht, we hebben nog even tijd om koffie te drinken vlakbij het station. Van zodra we de stad verlaten is het vooral genieten van het mooie landschap, de rust, het idyllische heuvelland met romantische dorpjes.
Ingebed in het glooiende landschap van Zuid Limburg ligt Klooster Wittem, al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel maar vooral bekend als bedevaartsoord voor de Heilige Gerardus. Er is verder een kerk, kapel en kloostertuin die vrij toegankelijk zijn. Uiteraard vergeten we ’s avonds niet van het lokale bier te proeven: het Gerardus Wittems Kloosterbier.

 

Dag 2: zondag, Wittem-Aken: 17 km

’s Ochtends wandelen we zo’n 7 km tot aan de Duitse grens, we wandelen langs wijngaarden en pittoreske dorpjes. Naarmate we de  Duitse grens naderen zien we ook de stijl van de huizen veranderen. Vervolgens steken we de grens over en wandelen we tot aan de  Dom van Aken  waar we onze pelgrimstocht zullen beëindigen. We lunchen in een pizzeria met een heerlijke pizza Regina want die hebben we wel verdiend! Daarna nemen we afscheid en wandelen we naar het station van Aken iets buiten de stad. 

 

 

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Hou je van wandelen en wil je op de hoogte gehouden worden van wandelweetjes om je Camino te plannen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Je bent met succes geabonneerd!

Pin It on Pinterest