Trek die wandelschoenen aan!

Deze tocht is ideaal om u voor te bereiden op uw pelgrimstocht of kennis te maken met mezelf maar ook een geweldige kans om uw uitrusting uit te proberen. Misschien is het ook eens het moment om een digitale sabbatdag in te plannen en uw smartphone thuis te laten?

 

Wat is inbegrepen?

 

N

Unieke wandeling in de voetsporen van de pelgrims

N

Pelgrimsverrassingen 

N

Deskundige begeleiding van een ervaren pelgrim

Veelgestelde vragen:

Hoeveel bedraagt de kostprijs?
De wandeltocht kost 20 euro.
Waar starten we?

We onmoeten elkaar aan de Sint-Jakobskerk te Gent aan de bronzen Sint-Jakobsschelp of voor de mensen die wandelen van Gavere naar Oudenaarde, verzamelen we aan het treinstation van Gavere-Asper (makkelijk te bereiken vanuit Gent).

Hoeveel kilometer is de tocht?

Gent-Gavere is 21km en Gavere-Oudenaarde is 17km

Wanneer gaat de tocht door?

 

  • zondag 29 maart wandelen we van Gavere-Asper naar Oudenaarde: omwille van de richtlijnen van de Belgische overheid zal deze tocht waarschijnlijk niet kunnen plaatsvinden.
Welke kleding trek ik het beste aan?

Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn aan te raden. Zorg ook voor regenkledij https://www.go-camino.be/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Annulaties

Annulaties binnen de 48 u kunnen helaas niet terugbetaald worden.

Programma Gent-Gavere:

We ontmoeten elkaar aan de Sint-Jakobskerk, de oudste Romaanse kerk met een dubbele westtoren In België. Meer bepaald aan de bronzen jakobsschelp die men in 2010 in het trottoir voor de hoofdingang van de kerk inmetselde.

Vandaar stappen van het stadscentrum in de voetsporen van de pelgrims naar het Liedermeerspark in Merelbeke zo’n 7.7 km om precies te zijn. Dit mooi aangelegde park rond de vijver vormt een buffer tussen de woonzone in Merelbeke en de industriezone.

Na de lunch (zelf lunchpakket voorzien, 1 consumptie inbegrepen) volgen we de Scheldeoever en wandelen we aan een rustig tempo zo’n 14 km naar de Markt van Gavere. Daar aangekomen wacht ons een verfrissend en welverdiend drankje op de Markt in een van de gezelligste cafeetjes van Gavere (consumptie niet inbegrepen). Probeert u vooral het lokale biertje “Valeir” maar eens uit. De naam “Valeir” verwijst naar een soldaat die in 1453 meevocht in de Slag bij Gavere, waarbij de Gentse troepen verslagen werden door Filips de Goede. Valeir werd een symbolisch figuur in Gavere en kreeg onder meer een standbeeld voor het gemeentehuis.

Voor het gemeentehuis nemen we rond 18:00 een Lijnbus naar Gent St Pieters (busrit inbegrepen).

Programma Gavere-Oudenaarde:

Onze ontmoetingsplaats is het station van Gavere-Asper. Na 1.5km steken we de brug over en begint onze wandeling langs de prachtige Scheldeoever. We volgen verder het jaagpad en genieten van de prachtige uitzichten over de Schelde. Tussen Nederename en Nederzwalm ligt een natuurgebied in de Scheldevallei met  een  prachtig gevarieerd landschap. Met een beetje geluk zien we de koniks. De konik is van oorsprong een in Polen in het wild of halfwild gehouden paardenras dat klein van stuk en heel sober is. We wandelen langs de Rijtmeersen natuurgebied en komen daarna langs het fantastisch archeologisch park van Ename. We wandelen verder richting het centrum van Ename naar de Sint-Laurentiuskerk en vergeten natuurlijk niet een Ename biertje te proeven (inbegrepen in de prijs). Nu zijn we vlakbij Oudenaarde, waar we in de noordkapel van de St Walburgakerk een afbeelding kunnen zien van Jakobus de Meerdere alvorens de trein terug te nemen naar Gent (30 minuten, treinticket niet inbegrepen). 

Over de Pelgrimstocht “Via Scaldea”

 

De Via Scaldea vertrekt in Vlissingen en loopt via de Westerschelde en het Meetjesland naar Gent. De hele tocht met eindpunt Reims is 370 km lang.

Vanaf Gent volgt deze route de Schelde tot enkele kilometers voorbij de Franse grens, vandaar de naam “Via Scaldea”.

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.

Hou je van wandelen en wil je op de hoogte gehouden worden van wandelweetjes om je Camino te plannen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Je bent met succes geabonneerd!

Pin It on Pinterest